Jablkový perník
200 g
|
celozrnné mouky | 13,3 VJ |
200 g
|
hladké mouky | 13,3 VJ |
20 g
|
kypřicího prášku do perníku | |
80 g
|
mletých vlašských ořechů | 1 VJ |
2
|
celá vejce | |
150 ml
|
rostlinného oleje | |
200 ml
|
polotučného mléka | 0,8 VJ |
90 g
|
stévie Natusweet | |
24 g
|
vanilkového cukru light | 2 VJ |
60 g
|
tekutého medu | 4 VJ |
200 g
|
nahrubo nastrouhaných jablek | 2 VJ |
1
|
kávovou lžičku punčového nebo rumového aroma (nebo 50 ml rumu) |
1 VJ (12 g sacharidů) ---- 37 g perníku
Všechny ingredience smícháme dohromady, nejdříve sypké a potom tekuté. Zhotovené těsto vylijeme na plech, který vyložíme pečicím papírem, a pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut na 150 °C. Dle chutě perník po vychladnutí promázneme pikantní dia marmeládou a povrch dozdobíme mletými ořechy.